Valv & Valvdörrar
Sprängämnesförvaring
Serviceboxar
Bankfack
Tidlåshurtsar
Värdeskåp
Deponeringsskåp
Säkerhetsskåp
Serversäkerhetsskåp
Brandavskiljande skåp
Brand & stöldskyddsskåp S2
Laptopskåp och laptopvagnar
Nyckelskåp
Dokumentskåp
Arkivskåp
Deponeringsboxar
Högsäkerhetslås
Dokument- & Datamediaförstörare
Robur Safe Tempestskåp
Övriga produkter
Valv & Valvdörrar

Roburs valv- och valvdörrar för förvaring av exempelvis bankfack, vapen och sprängmedel är testade av SSF och certifierade av SBSC samt ECB ?s enligt Europeisk standard EN 1143-1. Vi erbjuder valvdörrar från Grade I till Grade XI och valv från Grade I till Grade XI. Våra valv och valvdörrar har även klarat de krävande tilläggstesten diamantborrning (CD) och explosionstest (EX). Vår produktion är frekvent insynad av certifieringsorganen för att vi skall leva upp till de höga krav som ställs på produkterna.

Våra valvdörrar kan förses med dubbla lås och i vissa fall även trippla lås (Grade VII-XI). Dörrarna med möjlighet till montage av trippla lås kan även förses med nödöppningslås på alla låspositioner. Vi kan använda alla typer av standard högsäkerhetslås på våra valvdörrar. Karmen till dörrarna är förberedda för ett grindmontage.

Våra valvdörrar har inte bara en hög säkerhet utan också ett attraktivt utseende med tilltalande linjer och med ett snyggt handtagsvred med Roburs logga integrerad.

Roburs monterade valv är tillverkade efter samma höga krav som våra valvdörrar. Valven kan tillverkas för att passa alla era specifika måttönskemål. Larm och ventilationsanslutningar kan göras utan att påverka säkerheten. Vi har ett varierat utbud av produkter för valvinstallation och inte minst Roburs välkända och omfattande utbud av certifierade bankfack.

Sprängämnesförvaring

Roburs förråd och skåp för sprängämnesförvaring i Grade III är speciellt anpassade för tuffa miljöer där det ställs höga krav på mobilitet. Produkterna kan förberedas för transporter med flaklastbil, containerlastbil eller lastbil för flakväxlare. Förråd och skåp för utomhusbruk förses med väderskydd på taket och målas med för ändamålet väl utprovad färg.

Serviceboxar

Roburs serviceboxar i Grade IV är testade av SSF och certifierade av ECB·s enligt Europeisk standard EN1143-2.

Serviceboxen finns i 4 olika modeller med en rad olika inloggninsalternativ så som RFID, PINkod och magnetkort.
Som tillval finns kvittofunktion för summering av sin deponering. Denna information går även att få som SMS.
Det finns möjlighet för uppkoppling av serviceboxen för ständig uppsyn av exempelvis innehållande värde och antal depositioner.
Serviceboxen är utrustad med invändig och utvändig streckkodsläsare för att säkerställa depositioner.

Bankfack

Robur har tillverkat och installerat mer än 3 miljoner bankfack runt om i världen till banker, hotell och bankfackscenter. BF4 är vår senaste modell med högsta tänkbara säkerhet och med en enastående design. Roburs bankfack är certifierade av SBSC och testade enligt norm SSF 1048-2, vilket ytterst få bankfackstillverkare kan skryta med. Robur tillverkar bankfacksluckorna i aluminium med en tidlös design vilket gör att 30 år gamla bankfack ser nästan ut som nya.

Robur har även utvecklat 6 generationer av elektroniska styrsystem och den senaste versionen benämns RS 4000. RS 4000 styrs av bank eller bankfackscentrats personal, men det går även att ansluta självbemanningssystem. Kunderna identifierar sig då via PINkod, RFIDkort eller fingeravläsning(BioPIN). Vi har även ett databassystem för de kunder som önskar ha en mer omfattande administration av sina kunder utan att behöva kompletterar med tilläggsystem. Robur tillverkar sina bankfack på sin egen tillverkningsenhet i Sverige. Banfacken levereras i tre standardhöjder: 1 830 mm, 2 030 mm och 2 230 mm.

Tidlåshurtsar

Robur Safe införde hurtsen till Europa med tidsfördröjning för cirka 30 år sedan. Robur har sedan dess installerat fler än 40,000 enheter runt om i världen och utvecklar många olika modeller i nära samarbete med banker och andra finansiella institut.

Det finns också ett stort utbud av inredningsdetaljer.

Värdeskåp

Roburs värdeskåp finns i Grade 0 upp till Grade VI i flera storlekar med ett flertal olika inrednings- och låsalternativ.
Värdeskåpen är testade av SSF samt SP/RISE och certifierade av SBSC, ECB·S och CNPP.
Värdeskåpen tillämpar sig framförallt för förvaring av kontanter, smycken, värdehandlingar, vapen och sprängmedel m.m.

Deponeringsskåp

Roburs deponeringsskåp finns i Grade I upp till Grade IV i flera storlekar och med möjligheter att placera dörr och låda enligt våra kunders önskemål. En rad olika låsningsalternativ finns med funktioner så som väktarkod, tidsfördröjning och 2-användaröppning m.fl. Deponeringsskåpen är även godkända utan låsning på lådan för enkel deponering. Passar bra för deponering av exempelvis kontanter och bilnyckar.

Säkerhetsskåp

Robur säkerhetsskåp är testade av SSF och certifierade av SBSC enligt SSF 3492. Säkerhetsskåpen finns i en rad olika storlekar med många olika tillval och utföranden. Standard SSF 3492 är främst framtagen för vapenförvar hemliga handlingar, datorer, surfplattor, Ipads, bilnycklar och fastighetsnycklar m.m.

Skåpen är byggda i 4 mm stålplåt och har ett avlastat och väl säkrat låssystem, skyddat mot såväl borrning som manipulation, slag och brytning.

 

Serversäkerhetsskåp

Roburs serversäkerhetsskåp är testade av SSF och certifierade av SBSC enligt SSF 3492. Serverskåpen finns i en rad olika storlekar med många olika tillval så som fläkt, perforerade hyllor, utdragbara arbetsskivor, grenuttag m.m.

Skåpen är byggda i 4 mm stålplåt och har ett avlastat och väl säkrat låssystem, skyddat mot såväl borrning som manipulation, slag och brytning.

Brandavskiljande skåp

Roburs brandavskiljande skåp är provade, certifierade och P-märkta av SP, Sveriges Provnings- och forskningsinstitut. Provning har utförts enligt SP metod 2369 och skåpen uppfyller kraven enligt SPs certifieringsregler SPCR 102. Skåpen är godkända enligt klass 1 vilket tillåter förvaring av brandfarlig vätska och aerosoler.

Brandavskiljande skåpen är även uppbyggda och utrustade med LED-belysning för maximal exponering för ökad försäljning i de fall brandavskiljande skåpen står i butiksmiljö.

Brandavskiljande skåpen är som standard vita men kan lackeras i andra färger enligt önskemål.

Brand & stöldskyddsskåp S2

Roburs Brand & stöldskyddsskåp S2 är testade och certifierade enligt Europeisk standard EN 14450.

Brandklassade enligt EN 15659 – LFS 30P och 60 P, 30 och 60 minuter brandklass.

Roburs Brand & stöldskyddsskåp S2 skyddar dig mot både inbrott och brand. S2-skåpen kan förses med alla typer av europeisk standard av högsäkerhetslås.

Laptopskåp och laptopvagnar

Robur Safe har utvecklat ett flertal produkter för säker och funktionell förvaring av laptops, surfplattor och Ipads. Samtliga laptopskåp och laptopvagnar är jordade och CE-märkta för säker användning. Säkerhetsskåpen för laptops och surfplattor är testade och certifierade enligt SSF 3492 och är utrustade med fläkt för kylning samt grenuttag för laddning.

Laptopvagnarna är utrustade med hjul av högsta kvalitet för enkel förflyttning samt grenuttag för laddning av laptops/ Ipads. Som tillval finns även förankringskit och termostatstyrd fläkt för kylning.

Nyckelskåp

Robur Safes nyckelskåp typ RSK är testade och certifierade enligt SSF 3492. Nyckelskåpen kan förses med antingen nyckellås eller en rad olika godkända kodlås med funktioner som exempelvis alkolås, olika behörigheter, loggfunktion m.m.

Skåpen finns i ett antal olika modeller som är både vägghängda och golvstående. Till de vägghängda skåpen kan vi även leverera med väggstativ för ökad stabilitet.

De golvstående nyckelsäkerhetsskåpen är utrustade med utdragbara nyckeltavlor för förvaring av 800 – 1800 krok.

Dokumentskåp

Roburs brandklassade dokumentskåp i 60 minuter-120 minuter är testade och certifierade och är framförallt framtagna för förvaring av pärmar, mappar och journaler.
Dokumentskåpen kan levereras med antingen nyckellås eller kodlås samt en rad olika inredningsalternativ som exempelvis hängmappsramar, låsbara fack och brandboxar för förvaring USB-minnen, hårddiskar m.m.

Arkivskåp

Roburs brandklassade arkivskåp/vertikalskåp i 60 minuter-120 minuter är testade och certifierade och är framförallt framtagna för förvaring hängmappar och journaler.
Arkivskåpen och hängmappskåpen kan levereras med antingen nyckellås eller kodlås.

Deponeringsboxar

Roburs deponeringsboxar/sedelboxar (rånskyddsboxar) tillverkas i stålplåt och är utrustade med antingen nyckellås eller kodlås med tidsfördröjning.

 
tillgängliga produkter
Högsäkerhetslås

Robur Safe jobbar idag med ett flertal olika lås med en rad olika funktioner så som händelselogg, tidsfördröjning, dualitetsöppning, engångskoder (OTC) och schemablockering m.m. Samtliga lås är testade och certifierade.

Nedan finner Ni mer info om elektroniska kodlås från Insys, Kaba, La Gard, S&G och M-locks.

Kontakta oss gärna för mer info och support.

Dokument- & Datamediaförstörare

Dokumentförstörare i hög säkerhet för papper upp till A3-format i säkerhetsklass P7 enligt DIN66399.
Datamediaförstörare i hög säkerhet för datamedia som exempelvis CD/DVD-skivor i säkerhetsklass O-6.

 

Robur Safe Tempestskåp

Testade och uppfyller kraven enligt SDIP-27/1 level A Nato Standard, Tempest 100dB (30MHz-10GHz)
Robur Safe Tempestskåp är konstruerade och testade för att skydda kritisk IT-utrustning
mot EMP, elektronisk avlyssning och obehörig tillgång till information och hårdvara.
Tempestenheten är godkänd fristående och kan placeras i Värdeskåp enligt EN 1143-1 i Grade I alternativt Säkerhetsskåp enligt SSF 3492 (SN3).

 

Kontakta oss för mer info, 0346-260 260 alt. info@robursafe.com

Övriga produkter

Roburs dotterbolag MBG Sweden AB tillhandahåller en rad produkter.

Värdeförvaringsskåp
Värdeförvaringsskåp för säkert skydd hemma, på kontor, på hotellet eller i butiken.

Sedel och Myntvågar
Robur har ett antal olika modeller som är framtagna för all tänkbar sedel och mynträkning och även valsedlar. Vänligen kontakta oss för mer information.

Sedelräknare
Robur har ett brett sortiment av sedelräknare, allt från enkla modeller till de mer avancerade med olika typer av äkthetsverifieringar, värderäkning och sortering, våra sedelräknare tillverkas med hög kvalitet till attraktiva priser. Idag har vi mer än 20 st. olika modeller. Vänligen kontakta oss för mer information.

Myntsorterare
Våra myntsorterare är mycket driftsäkra som räknar ca .1100 mynt/minut och ljudlöst med den senaste teknologin. Vi har ett brett sortiment av myntsorterare samt självbetjäningsmaskiner, vänligen kontakta oss för mer information.

Äkthetsverifiering
Robur har ett brett sortiment av produkter för äktighetsverifiering av sedlar, checkar, ID-kort, kontokort m.m. Flera modeller hanterar även € / $ och $ i samma enhet. Vänligen kontakta oss för mer information.

Se hela MBG Sweden´s sortiment på www.mbgsweden.com